FAQ

Veelgestelde vragen

Al jouw vragen over taxaties, energielabels en verduurzaming op een rij. Vind je geen antwoord op jouw vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Al jouw vragen beantwoord

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een zakelijk pand te laten verduurzamen?

De kosten voor het verduurzamen van vastgoed kan variëren, afhankelijk van de omvang en het type van het project. Er zijn verschillende manieren om vastgoed te verduurzamen, zoals het isoleren van het gebouw, het vervangen van het oude verwarmingssysteem door energiezuinige alternatieven, of bijvoorbeeld het installeren van zonnepanelen. De kosten van deze verbeteringen kunnen verschillen, afhankelijk van de specifieke situatie van het gebouw en de keuzes die worden gemaakt. Het is daarom aan te raden om met een professioneel adviesbureau in te schakelen om een nauwkeurige kostenraming te krijgen voor het verduurzamen van uw vastgoed.

Hoe verduurzaam je een bedrijfspand?

Er zijn verschillende manieren om een bedrijfspand te verduurzamen. Een aantal mogelijke stappen om het pand te verduurzamen zijn hieronder opgenomen.

Waar begin je met het verduurzamen van zakelijk vastgoed?

Als je wilt beginnen met het verduurzamen van zakelijk vastgoed, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen.

Hoe duur is het om een huis te verduurzamen?

Het kostenplaatje van het verduurzamen van een huis kan variëren, afhankelijk van de omvang en het type van het project.

Wat is de beste manier om je huis te verduurzamen?

Er is geen “beste” manier om een huis te verduurzamen, omdat de juiste aanpak afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de leeftijd van het huis, de huidige staat van de installaties en het budget. Een aantal mogelijke manieren om een huis te verduurzamen zijn…

Het verduurzamen van een woning, waar begin je?

Als je wilt beginnen met het verduurzamen van uw woning, zijn er een aantal stappen die je kunt nemen.

Waar kijkt een taxateur naar bij het taxeren van een beleggingswoning?

Bij het taxeren van een beleggingswoning kijkt een taxateur naar verschillende factoren om de waarde van het object te kunnen bepalen.

Hoelang duurt het taxeren van een beleggingswoning?

Na jouw aanvraag neemt een adviseur van Opstal Adviseurs binnen 24 uur contact met je op om een taxatie in te plannen. Het beleggingspand wordt opgenomen op locatie, binnen vijf werkdagen ontvang je een uitgebreid taxatierapport.

Wat kost het taxeren van een beleggingswoning?

De kosten van het taxeren van een beleggingswoning kunnen variëren, wij maken een offerte op aanvraag.

Wat kost het taxeren van een woning?

De kosten voor het taxeren van een woning kunnen variëren, wij maken een offerte op aanvraag.

Hoe lang duurt een taxatie van een woning?

Na jouw aanvraag neemt een adviseur van Opstal Taxateurs binnen 24 uur contact met je op om een taxatie in te plannen. De woning wordt opgenomen op locatie, binnen twee werkdagen ontvang je een uitgebreid taxatierapport.

Wat is het verschil tussen koopsom en taxatiewaarde?

De koopsom en de taxatiewaarde kunnen van elkaar afwijken.

Wanneer vraag je een woningtaxatie aan?

Er zijn verschillende redenen om een taxatie van je woning aan te vragen.

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een waardebepaling van een woning door een deskundige taxateur.

Waarom is taxeren belangrijk met betrekking tot het energielabel?

Wanneer je maatregelen hebt genomen om het energielabel van je woning te verhogen kan het slim zijn om je huis opnieuw te laten taxeren.

Waarom een energielabel voor bedrijfspand aanvragen?

Het is sinds 2015 verplicht om een energielabel voor utiliteitsbouw te hebben als je gaat verkopen of verhuren.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Een energielabel kan gemakkelijk via onze website worden aangevraagd. Hier vul je in of het gaat om een woning of utiliteit, de oppervlakte, het adres en tot slot contactgegevens.

Hoe lang is een energielabel geldig?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Bij tussentijdse energiebesparende maatregelen is het altijd mogelijk om een nieuw energielabel aan te vragen.

Hoe kan ik mijn energielabel verbeteren?

Het lijkt nogal voor de hand liggend, maar je kunt je energielabel verhogen door maatregelen te treffen om je huis energiezuiniger te maken.

Heeft het energielabel van mijn woning invloed op de marktwaarde van mijn huis?

Het energielabel van je woning heeft zeker invloed op de marktwaarde. Bij een hoger energielabel is je huis niet alleen meer waard, maar kan je bij verschillende geldverstrekkers ook onder een lagere risicoklasse vallen. Dit is gunstig voor je hypotheek en zal je maandlasten verlagen.

Ons werkgebied

Opstal Adviseurs Haarlem en Akersloot

Opstal Adviseurs is actief in de regio van Alkmaar tot Haarlem.

Staat jouw woonplaats er niet tussen? Geen punt! We werken in de gehele regio van Heemskerk tot Haarlem, van Haarlemmermeer tot Alkmaar.

Wij zijn aangesloten bij

Opstal Adviseurs staat voor u klaar

Kom in contact met onze adviseurs

Wilt u direct in contact komen met een professionele adviseur? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Onze ervaren adviseurs staan klaar om u te helpen met uw vragen en behoeften. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise zijn wij in staat om u te voorzien van de juiste adviezen en oplossingen. Na het invullen van dit formulier nemen wij binnen 24 uur contact met u op.

Ga naar de bovenkant