Hoe kom ik erachter welk energielabel ik heb?

Energielabels kunnen een grote impact hebben op de waarde van jouw woning of bedrijfspand. Welke heb jij momenteel eigenlijk? En hoe kom je erachter welk energielabel jouw woning of bedrijfspand heeft? Mogelijk wil je tevens weten welk energielabel je na een verduurzamingsslag hebt omdat jouw huidige label reeds verouderd is. Als jij wilt weten welk energielabel jij hebt, dan kun je de volgende stappen doorlopen.


Ik wil weten welk energielabel ik nu heb, waar begin ik?

Wil jij vandaag nog weten welk energielabel jouw woning of bedrijfspand heeft? De eerste keer dat je met jouw energielabel in aanraking kwam was waarschijnlijk toen je het pand zag staan op bijvoorbeeld een Funda-pagina. Het kan dat je een van de volgende labels bent tegengekomen:

  • Energielabel A(+) – Zeer energiezuinig
  • Energielabel B – Energiezuinig
  • Energielabel C – Matig energiezuinig
  • Energielabel D – Energie-intensief
  • Energielabel E – Zeer energie-intensief
  • Energielabel F – Zeer energie-intensief
  • Energielabel G – Extreem energie-intensief

Heb je deze informatie niet meer bij de hand? Dan kun je op meerdere manieren het huidige energielabel van je woning achterhalen. 

Lees ook: Hoe selecteer je de juiste energielabeladviseur als je werkt met een groot vastgoedportefeuille?

Energielabel woning inzien op MijnOverheid

Via MijnOverheid is het sinds 2021 mogelijk om het energielabel van een woning te raadplegen. De enige vereiste is dat het energielabel officieel geregistreerd staat in het energielabelregister én dat het om een woonhuis gaat. Let wel, energielabels voor commerciële ruimtes, kantoren, woonwagens en woonboten zijn niet beschikbaar op MijnOverheid.

Het Energielabelregister

Het Energielabelregister is een officiële database waarin de energielabels van gebouwen in Nederland worden geregistreerd. Het register wordt beheerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

In het Energielabelregister worden gegevens opgenomen zoals het type gebouw, de energieprestatie en het bijbehorende energielabel. Dit register is toegankelijk voor zowel eigenaren als potentiële kopers of huurders van een gebouw, en biedt transparantie over de energie-efficiëntie van een woning of ander type gebouw.

Achterhaal jouw energielabel vanuit het Energielabelregister via EP-Online

Wil je direct in contact komen met een professionele adviseur? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Onze ervaren adviseurs staan klaar om te helpen met jouw vragen en wensen. Dankzij onze jarenlange ervaring en expertise zijn wij in staat om je te voorzien van de juiste adviezen en oplossingen. Na het invullen van dit formulier nemen wij binnen 24 uur contact met je op.

Download nu onze infographic en ontdek…

EBOOK: 1.500+ WONINGEN VAN
EEN ENERGIELABEL VOORZIEN?

Hoe zorgen woningbouwcorporaties ervoor dat 500+ woningen op tijd van een energielabel worden voorzien? Download de infographic van Opstal Adviseurs en ontdek hoe jij dit aanpakt.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.