Woningen verkopen met KoopStart? Kies de juiste partner voor taxatie!

Steeds meer projectontwikkelaars bieden nieuwbouwwoningen aan met de KoopStart-regeling. Hiermee krijgen starters op de markt meer kans op een nieuwe woning. Voor het aanbieden van de KoopStart-regeling is een taxatierapport vereist. Opstal Adviseurs kan ontwikkelaars en woningbouwcorporaties daarmee volledig ontzorgen!


Wat is KoopStart?

KoopStart is een regeling die het voor een grotere groep mensen mogelijk maakt om een woning te kopen. De regeling wordt aangeboden door woningcorporaties en projectontwikkelaars. Nu de rentes stijgen en de kosten bij de aanschaf van een nog te bouwen nieuwbouwwoning eveneens snel stijgen, biedt de KoopStart mogelijkheden. Starters kunnen een woning immers kopen met korting.

Lees ook: Taxeer, label, verduurzaam en verkoop jouw woning in één keer met het Opstal Totaal Pakket

Hoe werkt de KoopStart-regeling? 

Met KoopStart krijgt de koper een korting op de marktwaarde van de woning. De hoogte van de korting bedraagt maximaal 50%. De korting wordt uiteindelijk verrekend bij verkoop van de woning. De ontwikkelaar of corporatie deelt altijd mee in de waardeontwikkeling, zowel bij een waardestijging als bij een waardedaling. Op deze manier is het voor starters aantrekkelijk om te kopen en kunnen nieuwbouwprojecten ook werkelijk gerealiseerd worden.  

Taxeren rondom de KoopStart, hoe werkt dat?

Een projectontwikkelaar dient het te bouwen huis te verkopen volgens een waarde die op het moment van verkoop marktconform is. Dat betekent dat de woning getaxeerd moet worden. Een uitdaging hierbij is dat de woning vaak nog niet (volledig) gebouwd is. Dat vereist expertise van de taxateur. De projectontwikkelaar mag de woning tijdens de bouw verkopen voor de waarde die de woning op het moment van verkopen zou hebben als de woning wél volledig afgebouwd zou zijn. Opstal Adviseurs kan deze taxaties verzorgen. Daarnaast biedt Opstal Adviseurs direct de capaciteit om dit projectmatig te doen. Zo kan een projectontwikkelaar zich focussen op de verkoop van het project.

Taxeren bij een KoopStart-regeling doe je bij Opstal Adviseurs

Opstal Adviseurs kan projectontwikkelaars, woningcorporaties, vastgoedbeleggers, individuele verkopers en makelaars volledig ontzorgen op het gebied van taxaties. Dat geldt ook voor taxaties met een KoopStart-regeling. Daarnaast heeft Opstal Adviseurs de mogelijkheid om grote aantallen woningen te taxeren in zeer korte tijd. Neem gerust contact op met onze ervaren adviseurs. 

Daarnaast kun je het pakket ook afnemen voor grote aantallen woningen. Als je meerdere  woningen op de markt wilt brengen, wilt laten taxeren of wilt laten voorzien van een nieuw energielabel. Bijvoorbeeld wegens het Klimaatakkoord, dan kunnen we alles in één project uitvoeren zonder dat jij het project hoeft te managemen. Ook als je als projectontwikkelaar woningen in grote hoeveelheden wilt laten taxeren voor een verkoop met KoopStart kan het pakket uitkomst bieden. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op!

Download nu onze infographic en ontdek…

EBOOK: 1.500+ WONINGEN VAN
EEN ENERGIELABEL VOORZIEN?

Hoe zorgen woningbouwcorporaties ervoor dat 500+ woningen op tijd van een energielabel worden voorzien? Download de infographic van Opstal Adviseurs en ontdek hoe jij dit aanpakt.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.