Een energielabel aanvragen, hoe werkt dat?

Moet je een energielabel aanvragen, bijvoorbeeld om een woning of bedrijfspand te verkopen, verhuren of omdat je verduurzaamd hebt? Dan kun je dat ontzettend makkelijk doen. Hoe men doorgaans een energielabel aanvraagt? Dat werkt zo.


Een energielabel bewijst hoe zuinig jouw woning of bedrijfspand is. Verschillende elementen hebben invloed op de bepaling van een energielabel, denk aan isolatie, bouwjaar en de aanwezigheid van warmtepompen of zonnepanelen. Maar stel nu dat je jouw woning of bedrijfspand wilt verhuren of verkopen, dan moet je sinds 2021 verplicht een definitief energielabel hebben. Hoe kom je daar aan?

Lees ook: Hoe kom ik erachter welk energielabel ik heb? 

Vraag een energielabel aan via ons online formulier

Opstal Adviseurs kan een energielabel afgeven in slechts drie tot vijf dagen. Hiervoor kun je direct via onze website een energielabel aanvragen.

Vraag hier een energielabel aan voor jouw woning

Vraag hier een energielabel aan voor jouw bedrijfspand

Razendsnel een nieuw energielabel

Opstal Adviseurs neemt jouw aanvraag binnen 24 uur in behandeling. Energielabels voor woningen kunnen binnen drie dagen afgegeven worden. Energielabels voor bedrijfspanden binnen vijf dagen. 

In het formulier op de website geef je jouw naam, e-mailadres, telefoonnummer en het adres van de woning of het bedrijfspand op. Wij nemen dan binnen 24 uur contact met je op voor een afspraak met onze EP-adviseur. Natuurlijk ontvang je hiervoor een passende, vrijblijvende offerte. 

Een afspraak met onze EP-adviseur

Telefonisch maken we een afspraak. Onze EP-adviseur komt vervolgens op locatie om het vastgoedobject op te nemen. Dat kan vaak al binnen een uur. Let er wel op dat je op dat moment in de woning of het pand aanwezig moet zijn. 

Wij stellen bij ons op kantoor de rapportage op met een berekening van het gepaste energielabel. We registreren het label en we sturen je het afschrift van het energielabel. Als je daarna nog vragen hebt, dan zijn we uiteraard bereikbaar.

Direct een energielabel aanvragen?

Heb jij een nieuw energielabel nodig? Vraag dan nu een nieuw label aan via een erkende adviseur. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op om een afspraak in te plannen.

Download nu onze infographic en ontdek…

EBOOK: 1.500+ WONINGEN VAN
EEN ENERGIELABEL VOORZIEN?

Hoe zorgen woningbouwcorporaties ervoor dat 500+ woningen op tijd van een energielabel worden voorzien? Download de infographic van Opstal Adviseurs en ontdek hoe jij dit aanpakt.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.