Dossiervorming tijdens het labelen van woningportefeuilles: waarom is het essentieel?

Grote hoeveelheden woningen voorzien van een nieuw energielabel is een stevige uitdaging. Een waarbij gedegen projectmanagement, transparantie en besluitvaardigheid bij onverwachte gebeurtenissen van groot belang is. Als jouw portefeuille meer dan 1.500 woningen telt die een nieuw label nodig hebben, ben je bij Opstal Adviseurs aan het juiste adres. Een van de belangrijkste aspecten die wij van groot belang vinden hierbij is dossiervorming, kom erachter hoe jij als woningbouwcorporatie hier direct baat bij hebt.


Waarom dossiervorming essentieel is

Bij Opstal Adviseurs begrijpen we als geen ander hoe cruciaal dossiervorming is voor woningcorporaties die grote aantallen woningen moeten labelen. Hier zijn een aantal redenen waarom een goed doordacht dossier van belang is:

1. Transparantie en verantwoording

Dossiervorming garandeert transparantie en verantwoording gedurende het hele energielabelproces. Het stelt de woningbouwcorporatie in staat om overtuigend aan te tonen dat de energielabels met uiterste zorgvuldigheid en nauwkeurigheid zijn toegekend.

2. Betrouwbaarheid

Een gedetailleerd dossier waarborgt de betrouwbaarheid van de energielabels. Het stelt de woningcorporatie in staat om te bewijzen dat de labels gebaseerd zijn op een grondige inspectie van de woningen. 

3. Efficiëntie

Dossiervorming optimaliseert de efficiëntie van het energielabelproces. Door alle gegevens van de labels centraal te verzamelen, kan de woningcorporatie deze gegevens efficiënt inzetten voor andere doeleinden, zoals het bepalen van renovatieprioriteiten.

Lees ook: Zo voorzie je 1.500+ woningen in 1 jaar met NTA 8800 labels

Volledige toegang tot planning en voortgang

Als opdrachtgever heb je bij Opstal Adviseurs altijd toegang tot de planning en voortgang van het gehele traject. Dankzij ons digitale portal ben je altijd op de hoogte van de voortgang van de energielabel-adviseur. Bovendien kun je de voortgang per complex nauwkeurig volgen.

Wat als huurders niet meewerken?

Soms kan het voorkomen dat huurders niet willen meewerken aan het toekennen van een nieuw energielabel. Ze kunnen bijvoorbeeld de adviseur van Opstal Adviseurs aan de deur weigeren, de deur niet open doen of simpelweg nooit thuis zijn. In dit geval staat de woningcorporatie niet alleen. Opstal Adviseurs biedt direct toegang tot het volledige dossier waarin iedere genomen stap gedocumenteerd is. Zo kun je precies zien hoeveel contactmomenten er zijn geweest, hoe deze verliepen en hoe de huurder hiermee omging.

Dossiervorming door Opstal Adviseurs is een onmisbare schakel in het labelen van grote portefeuilles woningen. Het biedt transparantie, verantwoording, betrouwbaarheid en efficiëntie, wat van onschatbare waarde is voor elke woningcorporatie. Met volledige toegang tot de planning en voortgang, en een gedetailleerd overzicht van alle stappen in het proces, staat Opstal Adviseurs garant voor een vlekkeloze uitvoering van jouw energielabelproject.

Download nu onze infographic en ontdek…

EBOOK: 1.500+ WONINGEN VAN
EEN ENERGIELABEL VOORZIEN?

Hoe zorgen woningbouwcorporaties ervoor dat 500+ woningen op tijd van een energielabel worden voorzien? Download de infographic van Opstal Adviseurs en ontdek hoe jij dit aanpakt.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.