Waarom een energielabel voor uw woning | Opstal Adviseurs

Waarom een energielabel

Naast dat een energielabel per 2021 verplicht is heeft een energielabel ook diverse voordelen.

Energielabel aanvragen rapport
Energielabel aanvragen rapport

Energiezuinig wonen

Een energielabel geeft je inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is op het moment van opname. Bij het zuiniger maken van je woning zorg je voor een lagere energierekening. De koper/huurder hebben recht op een energielabel. Bij het ontbreken ervan riskeert der verkoper of de verhuurder van de woning een boete. U kunt geld en energie besparen door enkele betrekkelijk eenvoudige veranderingen in uw huis aan te brengen.

Als u niet weet waar u moet beginnen, kijk dan eens naar onze energie besparingstips . Deze gemakkelijk uit te voeren suggesties kunnen u helpen energie en geld te besparen. Van eenvoudige dingen zoals het licht uitdoen als u een kamer verlaat tot meer ingrijpende veranderingen zoals het upgraden van uw ramen, er zijn veel manieren om uw huis energie-efficiënter te maken.

Inzicht in mogelijke verbeteringen

Het energielabel geeft je inzicht in de energiebesparende maatregelen die je kunt ondernemen. Hiermee verbeter je het wooncomfort van jouw woning, en kun je kosten besparen door energiezuiniger te leven. Als u hulp nodig hebt om uw huis energie-efficiënter te maken, vraag dan een van onze gecertificeerde energieprestatie adviseurs om hulp. Zij zullen u met plezier op alle mogelijke manieren helpen. De energieprestatie adviseurs kunnen je meer informatie geven over de verschillende soorten maatregelen die u kunt nemen om de energie-efficiëntie van uw woning te verbeteren.

Om je woning energiezuiniger te maken kan je bijvoorbeeld:

  • Energiezuinige gloeilampen installeren;
  • Elektronica uitzetten als ze niet in gebruik is;
  • Een slimme thermostaat aanschaffen;
  • Een waslijn gebruiken in plaats van een droger;
  • Ramen afdichten;
  • Deuren om tocht te voorkomen;
  • Voeg isolatie toe aan uw huis;

Door deze veranderingen kunt u geld besparen op uw energierekening en uw huis comfortabeler maken. Als u niet weet waar u moet beginnen, kan een energielabel u een goed idee geven van welke veranderingen voor uw huis het meest effectief zullen zijn.

Taxatie woning

Per 1 januari 2021 verplicht vanuit de overheid

Bij verkoop of verhuur van je woning, ben je verplicht om je woning te voorzien van een energielabel. Als uw huis nog geen energielabel heeft, is het de hoogste tijd om er een aan te vragen. Doe je dit niet, dan riskeer je hoge boetes. Daarnaast is overdracht van jouw woning niet mogelijk zonder een geldig energielabel. Onmisbaar dus!

Taxatie aanvragen

opstal_illus_overons-1.svg

Contact

085 060 21 30
info@opstaltaxateurs.nl

Buurtweg 6
1921 CK Akersloot

Nijverheidsweg 50 Unit 2
2031 CP Haarlem

Contactformulier

opstal_illus_overons-1

Contact


085 060 21 30
info@opstaltaxateurs.nl

Buurtweg 6
1921 CK Akersloot

Nijverheidsweg 50 Unit 2
2031 CP Haarlem