Veelgestelde vragen | Opstal Adviseurs

Veelgestelde vragen

Heb jij een vraag over energielabels voor jouw woning of utiliteit? Wellicht is deze al eerder gesteld.

Energielabel aanvragen rapport
Energielabel aanvragen rapport

Veel gestelde vragen over energielabels

Heeft het energielabel van mijn woning invloed op de marktwaarde van mijn huis?

Het energielabel van je woning heeft wel degelijk invloed op de marktwaarde van je huis. Bij een hoger energielabel (A of B) is je huis niet alleen meer waard, maar kan je bij verschillende geldverstrekkers ook onder een lagere risicoklasse vallen. Dit is gunstig voor je hypotheek en zal je de nodige euro’s besparen. Bij het aanvragen van een energielabel komt een energieadviseur langs die de sterke en zwakke punten op basis van de woningkenmerken die samenhangen met energieverbruik. Bij het aanpakken van de zwakke punten zal de energielabel hoger aanpakken en hierdoor stijgt de marktwaarde van je huis.  

Hoe kan ik mijn energielabel verhogen?

Het lijkt nogal voor de hand liggend, maar je kunt je energielabel dus verhogen door maatregelen te treffen om je huis energiezuiniger te maken. Denk hierbij aan de volgende punten: Laat zonnepanelen plaatsen Goede isolatie, van zowel vloeren als muren en dak Zorg voor geïsoleerde beglazing Plaats een warmtepomp (alleen rendabel bij goede isolatievoorzieningen) Bij het aanvragen van een energielabel komt een energieadviseur langs, die aan de hand van woningkenmerken die samenhangen met energieverbruik een energielabel bepaald. Hierdoor krijg je een betrouwbare indicatie van de energieadviseur, wat de zwakke punten zijn van je woning en wat je eraan kunt doen om het energiezuiniger te maken. Bij Opstal Adviseurs geven wij ook advies tot het verbeteren van je energielabel. 

Hoe lang is een energielabel geldig?

Een energielabel is 10 jaar geldig. Bij tussentijdse energiebesparende maatregelen is het altijd mogelijk om tussentijds een nieuw energielabel aan te vragen.

Hoe vraag ik een energielabel aan?

Een energielabel kan gemakkelijk via dit formulier worden aangevraagd. Hier vul je in of het gaat om een woning of utiliteit, de oppervlakte, het adres en tot slot contactgegevens. Na het invullen van het formulier nemen wij binnen 24 uur contact met je op en vervolgens heb jij jouw label binnen vijf werkdagen binnen.

Waarom een energielabel voor bedrijfspand aanvragen?

Het is verplicht om een energielabel voor utiliteit te hebben als je gaat verkopen of verhuren. Sinds 1 januari 2015 is het verplicht om een energielabel te hebben voor utiliteitsbouw. Indien er geen energielabel is aangevraagd, kan er een boete worden gegeven. Bij het ontbreken van een energielabel kunnen bedrijven een boetebedrag van €870 ontvangen (voorheen €340). Het afgelopen jaar zijn er 1.090 boetes uitgedeeld aan bedrijven en particulieren door de ILT.

Waarom is taxeren belangrijk met betrekking tot het energielabel?

Wanneer je maatregelen hebt genomen om het energielabel van je woning te verhogen is het slim om je huis opnieuw te laten taxeren. Het is aannemelijk dat de waarde van je woning hierdoor is gestegen. Bij een energiezuinige woning kom je bij verschillende geldverstrekkers in een lagere risicoklasse terecht, dit is gunstig voor je hypotheeklasten. De rentelasten van je hypotheek kunnen dan omlaag en dus jouw maandelijkse kosten ook. Wie wil dat nu niet?

Staat jouw vraag er niet tussen?

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Taxatie aanvragen

opstal_illus_overons-1.svg

Contact

085 060 21 30
info@opstaltaxateurs.nl

Buurtweg 6
1921 CK Akersloot

Nijverheidsweg 50 Unit 2
2031 CP Haarlem

Contactformulier

opstal_illus_overons-1

Contact


085 060 21 30
info@opstaltaxateurs.nl

Buurtweg 6
1921 CK Akersloot

Nijverheidsweg 50 Unit 2
2031 CP Haarlem