Woningcorporaties, van opname tot energielabel..

Sinds 1 januari 2021 zijn de regels met betrekking tot het vaststellen van een energielabel veranderd. Het label moet nu worden vastgesteld door een gecertificeerd adviseur. Dit gebeurt door een opname van de woning op locatie. Het energielabel is verplicht bij verkoop of verhuur. In deze blog vertellen we je hoe een opname in zijn werk gaat en waar de adviseur op let bij het vaststellen van het label.

De fysieke opname

Wij laten je middels een sms bericht weten wanneer wij aanwezig zijn in jouw straat/complex en binnen welk tijdsvenster wij bij jou kunnen komen voor de opname van de woning. Wij vragen je vriendelijk aanwezig te zijn om ons toegang te verlenen. 1 van onze adviseurs komt bij jou langs voor de opname. Tijdens de opname wordt er gecontroleerd of de gegevens die wij hebben doorgekregen van de woningcorporatie overeenkomen met de werkelijk situatie. Van alle bevindingen maakt de adviseur foto’s zodat wij alles (c.v. ketel, ventilatie, etc) kunnen vastleggen in het projectdossier. In de woning worden er enkele controle metingen verricht. Bij de opname van het energielabel wordt door de adviseur niet gekeken naar de hoeveelheid tocht die de woning binnen komt. . De opname neemt maximaal 15 minuten in beslag.

Na de opname

Alle verzamelde gegevens en metingen worden vervolgens uitgewerkt. De uitwerking bestaat uit het invoeren van de gegevens in geaccrediteerde software. Hier verwerkt de adviseur alle parameters met betrekking tot isolatie en aanwezige installaties. De software berekent vervolgens het energielabel.

Tot slot..

Wij leveren het energielabel op aan Woningbedrijf Velsen. Zo voldoen zij aan de wettelijke verplichting en hebben ze goed inzicht in het energieverbruik van de bestaande portefeuille.

Vragen?

Laat het ons gerust weten, we staan je graag te woord om jouw vragen te beantwoorden.

Download nu onze infographic en ontdek…

EBOOK: 1.500+ WONINGEN VAN
EEN ENERGIELABEL VOORZIEN?

Hoe zorgen woningbouwcorporaties ervoor dat 500+ woningen op tijd van een energielabel worden voorzien? Download de infographic van Opstal Adviseurs en ontdek hoe jij dit aanpakt.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.