Maatwerk advies | Opstal Adviseurs

Maatwerk advies

Als je energielabel is vastgesteld weet je hoe energiezuinig jouw woning is. Wanneer jij naar aanleiding van jouw definitieve energielabel verbeteringen wilt doorvoeren met betrekking tot de energieprestatie, kunnen wij je hierin adviseren. Daarnaast vind je op deze pagina enkele veel voorkomende aandachtspunten.

Energielabel aanvragen rapport
Energielabel aanvragen rapport

Veel voorkomende aandachtspunten..

Beglazing

Ga voor je eigen woning na wat voor beglazing er is aangebracht. Zijn er bepaalde ramen nog van enkelglas? Vervang deze indien mogelijk dan voor dubbelglas of HR(+/++) glas. Daarnaast kun je bij draai en/of kiepramen nagaan of de kieren zijn voorzien van tochtband. Het is aan te raden eens in de zoveel tijd je tochtband te vervangen. Tochtband verliest naar verloop van tijd zijn “geheugen” en dicht de naden dan niet meer optimaal af.

Isolatie Dak, vloeren, en gevels.

Zijn jouw daken, vloeren en gevels al voorzien van isolatie? zo niet, dan kun je het na-isoleren van je woning overwegen. De gevels van je woning kun je bijvoorbeeld laten voorzien van spouwmuurisolatie. Isolatie van de vloer gebeurt vaak middels een isolerende laag aan de onderzijde van de vloer, in de kruipruimte, of door de bodem van de kruipruimte te voorzien van een schelpen laag. Dak isolatie kun je in veel gevallen zelf uitvoeren. Er zijn diverse producten op de markt om de binnenzijde van jouw dak te isoleren.
Taxatie woning

Installaties

De installaties die er in jouw woning zijn geïnstalleerd, spelen een belangrijke rol in de energieprestatie van jouw woning. Oude CV ketels zijn bijvoorbeeld lang niet zo efficiënt als de nieuwste modellen. Daarnaast kun je denken aan oude radiatoren die de warmte niet efficiënt afgeven. En hoe heb jij de temperatuurregeling in geregeld? Doe je dit per kamer middels een thermostatische bedieningsknop op je radiatoren? Of centraal vanuit je thermostaat in de woonkamer? Installaties zijn voor veel mensen onbekend terrein en worden vaak over het hoofd gezien met betrekking tot de energieprestatie bevorderende maatregelen. Wij hebben ervaring met installaties en kunnen je hierin een advies op maat geven. Uiteraard geheel vrijblijvend, jij bepaald uiteindelijk welke maatregelen je wel en niet wilt doorvoeren.

Kosten maatwerk advies

De kosten voor een advies op maat hangen volledig af van jouw wensen en jouw specifieke situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat wij jouw wensen in kaart kunnen brengen en een daarbij behorende prijsindicatie kunnen afgeven.

 

Taxatie aanvragen

opstal_illus_overons-1.svg

Contact

085 060 21 30
info@opstaltaxateurs.nl

Buurtweg 6
1921 CK Akersloot

Nijverheidsweg 50 Unit 2
2031 CP Haarlem

Contactformulier

opstal_illus_overons-1

Contact


085 060 21 30
info@opstaltaxateurs.nl

Buurtweg 6
1921 CK Akersloot

Nijverheidsweg 50 Unit 2
2031 CP Haarlem